sâmbătă, 2 decembrie 2017

Mama mea, o "Comoara de Lumina"

In 23 noiembrie 2017, cu doua zile inainte de a-si sarbatori ziua de nastere, am avut fericirea de a participa la
o noua lansare de carte a mamei mele,  "Comori de lumina", dupa "Povestea Castanului", "Basmaluta cu fluturi", "Glasuri de cer ", "Mere Rosii" si "Bulgarasi de soare"
                                                                                                            ... 60 de ani, sase carti pentru copii!

Sfarsitul de an ne- a purtat pasii spre minunata lume a copilariei, la Biblioteca Judeteana a Copiilor Tirgu Mures, impreuna cu copiii care au cantat si recitat poezii incluse in aceasta minunata carte, elevi de la Liceul de Arta care au interpretat la pian bucati muzicale; alaturi de parintii incantati sa ia parte la acest eveniment, si nu in ultimul rand alaturi de educatoarele implicate direct in lansare. Cartea a fost ingrijita de prof. dr. Valentin Marica, prezent la lansare. 
Eveniment ne-a pregatit sufletul  pentru luna cadourilor si ne-a facut sa ne reamintim de copilarie si cat de minunata a fost si este pentru toti cei care isi pastreaza inca sufletul de copil.


Imi place sa spun ca mama mea e putin  din Otilia Cazimir, Vasile Alecsandri, George Cosbuc, Ioan Creanga, George Toparceanu, si foarte mult din EA, doarece poeziile si povestile sale sunt inspirate foarte mult din copilaria sa si a noastra, unde in fiecare carte apare "Mos Petru", "Bunicuta Iia", "Bunicul Ioan" , "Smaranda", "Liana", etc..


Scrie despre tot si toate, aici vei intalni poezii superbe despre orice anotimp: 
- despre frumoasa PRIMAVARA ( "Ghiocelul", "Lalele", "Fetita cu papadii", "Mamaruta", "Martie", "Randunica", "Ariciul" sau "Teposul", "Tei", "Copacul ciripitor", "Ciresul", "Soare, draga soare !", "Ouale de Pasti" si altele)


- despre minunata si geroasa IARNA ("Ninge iar", "Fulgi de nea", "Batrana iarna", "Mosul din vis", "Frunza verde de bradut", "Zi friguroasa", "Iarna intra-n sat", "Uite, omul de zapada !", "Copiii colinda", "Decor de iarna", "Vrabiutele", "Mos Craciun", "Cadoul Iernii", "Zi de iarna ca-n povesti", "Mosul bun", si multe altele).


Cartea contine 191 de poezii, are 157 de pagini de o calitate superioara, iar printre paginile acestei carti vei intalni desene ale copiilor la care mama a fost si este educatoare.


- despre calduroasa VARA ("Caldura verii", "Ciocanitoarea", "Soarecele visator", "Ploaia", "Ghimpisor", "Cucul si tata Ane", "Fluturele", "Ploaia", "Vantul verii", "Lacul" , "Concertul florilor", "Vantul verii", etc...)


- despre bogata TOAMNA ("In livada", "Toamna", "MERE ROSII", "Vrabiuta", "Vantul si Crizantema", "Para si gutuia", "Greierele", "CASTANUL", etc...)
Aceasta carte " Se dedica tuturor celor care cred in LUMINA ca izbanda " , si de ce nu, prin joc, prin veselie, prin optimism, prin revenirea la copilul de odinioara, la aprecierea lucrurilor mici si simple ale vietii, la iubire.


Lucian Blaga spunea odata "Intelepciunea si iubirea mea e jocul", pai... Hai sa ne jucam, sa citim, sa cantam ... sa visam si sa ne indeplinim visele ca atunci cand eram copii!

Va invit si eu sa visati alaturi de aceasta carte a copilariei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ti-a placut? Ai o parere?